Parabot yoghurt alit

Pedaran pondok:

Yogurt mangrupikeun jinis inuman susu kalayan raos anu amis tur haseum. Mangrupikeun produk susu anu nyandak susu salaku bahan baku, dipasteurisasi teras ditambihan baktéri anu nguntungkeun (starter) kana susu.


Detil Produk

Tanda Produk

Produk yogurt di pasar kalolobaanana mangrupikeun jinis padet, jinis aduk sareng jinis rasa buah kalayan sagala rupa jinis jus buah.

Prosés produksi yoghurt tiasa diringkeskeun salaku bahan, preheating, homogenisasi, sterilisasi, pendinginan, inokulasi, (ngeusian: pikeun yoghurt solid), fermentasi, pendinginan, (nyampur: kanggo yoghurt diaduk), bungkus sareng asak. Aci anu dirobih ditambihkeun dina tahapan pengumpulan, sareng pangaruh aplikasi na caket hubunganana sareng kontrol prosés

Bahan-bahan: numutkeun kasaimbangan matéri, pilih bahan baku anu diperyogikeun, sapertos susu seger, gula sareng pupuk. Aci anu dirobih tiasa ditambihan nyalira dina prosés bahan, sareng tiasa ditambihan saatos garing dicampur sareng permén karét anu sanés. Mertimbangkeun yén aci sareng permén karét mangrupikeun zat anu seueur molekulna tinggi sareng hidrofilisitas anu langkung saé, langkung saé pikeun dicampurkeun sareng jumlah gula pasir anu cocog sareng ngaleyurkeunna dina susu panas (55 ℃ ~ 65 ℃) dina kaayaan aduk-gancang pikeun ningkatkeun kasuburanana .

yoghurt  machine
sterilized milk machine

Sababaraha prosés prosés pakakas yoghurt ngalir:
Preheating: tujuan preheating nyaéta pikeun ningkatkeun épisiénsi prosés homogénisasi salajengna, sareng pamilihan suhu preheating henteu kedah langkung luhur tibatan suhu gelatinisasi aci (pikeun nyingkahan struktur partikel anu rusak dina prosés homogénisasi saatos gelatinisasi aci).

Homogénisasi: homogénisasi ngarujuk kana pangobatan mékanis tina gumpalan susu susu, janten globules gajih alit rata-rata kasebar dina susu. Dina tahap homogénisasi, matéri kaserang gaya geser, tabrakan sareng kavitasi. Aci aci anu dirobih gaduh résistansi geser mékanis anu kuat kusabab modifikasi cross-linking, anu tiasa ngajaga integritas struktur granule, anu kondusif pikeun ngajaga viskositas sareng bentuk awak yogurt.

Sterilisasi: pasteurisasi umumna dianggo, sareng prosés sterilisasi 95 ℃ sareng 300-an umumna diadopsi dina pepelakan susu. Aci anu dirobih sapinuhna dimekarkeun sareng gelatinisasi dina tahap ieu pikeun ngawangun viskositas.

Tiis, inokulasi sareng férméntasi: aci denatured mangrupikeun jenis zat molekular tinggi, anu tetep nahan sababaraha sipat aci aslina, nyaéta polisakarida. Dina nilai pH yoghurt, aci moal didegradasi ku baktéri, janten tiasa ngajaga stabilitas sistem. Nalika nilai PH tina sistem férméntasi turun kana titik isoélectric tina kasein, kasein na témbong sareng padet, ngawangun sistem jaringan tilu diménsi anu aya hubunganna sareng cai, sareng kerangka na janten curd. Dina waktos ieu, aci gelatinisasi tiasa ngeusian rorongkong, ngabeungkeut cai gratis sareng ngajaga stabilitas sistem.

Tiis, aduk sareng saatos asak: tujuan aduk tiis yoghurt nyaéta pikeun gancang ngahambat pertumbuhan mikroorganisme sareng kagiatan énzim, utamina pikeun nyegah produksi asam teuing sareng déhidrasi nalika diaduk. Kusabab sumber bahan baku anu béda, aci anu dirobih ngagaduhan gelar députasi anu béda, sareng pangaruh aci anu dirobih anu béda anu dianggo dina produksi yoghurt henteu sami. Ku alatan éta, aci anu dirobih tiasa disayogikeun numutkeun sarat anu béda pikeun kualitas yogurt.


  • Saméméhna:
  • Teras:

  • Tulis pesen anjeun didieu teras kirimkeun ka kami