Ngeunaan saos tomat

Nagara saos tomat utama di dunya disebarkeun di Amérika Kalér, basisir Mediterania sareng bagéan Amérika Kidul. Dina taun 1999, pamrosésan global panén tomat, kaluaran témpél tomat ningkat ku 20% tina 3,14 juta ton dina taun ka tukang janten 3,75 juta ton, ngahontal tingkat paling luhur dina sajarah. Pasokan bahan baku sareng produk ngalangkungan paménta, janten seueur nagara ngirangan daérah taneman di 2000. Total kaluaran bahan baku tomat pikeun diolah di 11 nagara ngahasilkeun utama taun 2000 sakitar 22,1 juta ton, anu 9 poin persentase langkung handap tibatan anu kacatet dina taun 1999. Amérika Serikat, Turki sareng nagara-nagara Mediterania Kulon turun masing-masing 21%, 17% sareng 8%. Chili, Spanyol, Portugal, Israél sareng nagara-nagara sanés ogé ngalaman turunna produksi bahan baku tomat olahan. The oversupply taun ka tukang ogé ngahasilkeun produksi tomat utama di 2000/2001 Total kaluaran témpél tomat di nagara-nagara ngahasilkeun (kecuali Amérika Serikat) turun sakitar 20% rata-rata, tapi total volume ékspor ningkat 13% dibandingkeun sareng taun samemehna, utamina ti Itali, Portugal sareng Yunani.

4
3

Amérika Serikat mangrupikeun produser sareng konsumen produk tomat pangageungna. Tomat olahan na utamina dianggo pikeun ngahasilkeun saos tomat. Di taun 2000, turunna produksi tomat olahan na utamina pikeun mempermudah inventarisasi produk tomat dina taun sateuacanna sareng naékkeun harga produk anu hanjelu disababkeun ku panutupan petani tri Valley, produser produk tomat pangageungna. Dina 11 bulan kahiji 2000, ékspor produk tomat AS turun 1% dibandingkeun sareng periode anu sami taun payun, sedengkeun ékspor produk tomat turun 4%. Kanada masih janten importir utama pasta tomat sareng produk sanés ti Amérika Serikat. Kusabab turunna impor anu seukeut ka Itali, volume impor produk tomat di Amérika Serikat turun 49% sareng 43% dina 2000.

Dina taun 2006, jumlah total ngolah tomat seger di dunya sakitar 29 juta ton, sareng Amérika Serikat, Uni Éropa sareng Cina aya diantara tilu anu luhur. Numutkeun laporan organisasi tomat dunya, dina taun-taun ayeuna, 3/4 tina total kaluaran ngolah tomat di dunya dianggo pikeun ngahasilkeun témpé tomat, sareng kaluaran taunan témpél tomat dunya sakitar 3,5 juta ton. Cina, Italia, Spanyol, Turki, Amérika Serikat, Portugal sareng Yunani nyumbang 90% pasar ékspor pasta tomat global. Ti taun 1999 nepi ka 2005, pangsa ékspor pasta tomat Cina ningkat tina 7,7% kana 30% pasar ékspor dunya, sedengkeun produsen sanésna nunjukkeun trend handap. Italia turun tina 35% janten 29%, Turki tina 12% janten 8%, sareng Yunani tina 9% janten 5%.

Penanaman, pamrosésan sareng ékspor tomat Cina aya dina tren pertumbuhan anu mantep. Dina taun 2006, Cina ngolah 4,3 juta ton tomat seger sareng ngahasilkeun ampir 700000 ton némpelkeun tomat.

JUMP MACHINERY (SHANGHAI) Produk utama anu kawates nyaéta témpé tomat, tomat dikupas atanapi potongan rusak, pasta tomat anu dibumbui, bubuk tomat, lycopene, jst. Tomat paste dina bungkus ageung mangrupikeun bentuk produk anu utami, sareng eusi padetna dibagi kana 28% - 30% sareng 36% - 38%, anu seuseueurna dikemas dina 220 kantong kantong aséptik. 10% -12%, 18% -20%, 20% -22%, 22% -24%, 24% -26% saos tomat dieusian kaléng tinplate, botol pe sareng botol kaca.


Waktos Post: Sep-24-2020